Wifi locatiebepaling

Hoe werkt de wifi locatiebepaling?
Al onze SOS-knoppen en SOS-horloges kunnen hun locatie bepalen. Dit kan onder andere door gps, maar het gps-signaal is binnenshuis vaak niet sterk genoeg. Daarom kunnen onze SOS-knoppen ook hun locatie bepalen met wifi. Maar hoe werkt dit eigenlijk?

Wat is wifi positiebepaling?
De wifi locatiebepaling maakt gebruik van de locatie van wifirouters in de buurt. Normaal verbindt je telefoon met een wifirouter om verbinding te maken met het internet, waarvoor je vaak een wachtwoord nodig hebt. Voor het bepalen van de locatie hoeft een noodknop echter alleen de wifirouter te herkennen door middel van een identificatienummer. Daardoor heeft hij geen wachtwoord nodig. Er hoeft dus niks extra te worden ingevoerd in de noodknop voor de wifi locatiebepaling.

Met de identificatienummers (het zogenaamde MAC-adres) van wifirouters kan de SOS-knoppen de locatie van de routers opzoeken en daarmee zijn eigen locatie bepalen. De locatie van routers is helaas niet altijd 100% accuraat, waardoor de wifi-locatie soms af kan wijken. Het voordeel van de wifi locatiebepaling is wel dat deze ook binnenshuis werkt, waar de gps-ontvangst vaak niet goed genoeg is.

Hoe kan wifi positiebepaling worden ingesteld?
Wanneer de wifi locatiebepaling wordt ingeschakeld werkt deze zonder dat er verder nog iets moet worden ingesteld. Bij de meeste SOS-knoppen en SOS-horloges staat de wifi locatiebepaling ook standaard ingeschakeld. Onze apparaten schakelen daarnaast automatisch over naar wifi als het gps-signaal niet sterk genoeg is als wifi staat ingeschakeld.

Mocht u nog vragen hebben over de locatiebepaling van onze noodknoppen en alarm horloges, neem dan gerust contact met ons op via verkoop@wiesba.nl.