Hoe werkt een smartwatch met GPS?

Ben jij op zoek naar een smartwatch met GPS? In dit artikel krijg je antwoord op veelgestelde vragen als: wat heb je aan een smartwatch met GPS? Wat zijn de beste smartwatches met deze functie? En, wat zijn geschikte kinder smartwatches met GPS? Lees verder voor alle antwoorden!

Wat heb je aan een smartwatch met GPS?

Apparaten met GPS (Global Positioning System) maken gebruik van een proces genaamd: ‘triangulatie‘. Met een driehoekige verbinding tussen satellieten wordt nauwkeurig de: afstand, snelheid en het tempo berekend. Kortom, ideaal voor veiligheid van uw kind en meten van jouw sportprestaties.

Daarnaast is een GPS-functie ontzettend handig voor routenavigatie en locatiebepaling. In samenwerking met (sommige) smartwatches kun je bijvoorbeeld routes en bijbehorende prestaties opslaan en op een later moment terugkijken.

De locatiebepaling kan ook bijdrage aan de veiligheid van een gebruiker, tenminste als de smartwatch een val- of incidenten detectie functie heeft. Smartwatches met ingebouwde sensoren kunnen een heftige valpartij of een plotselinge stilstand voor langere tijd signaleren.

Vervolgens krijgt de gebruiker een melding op z’n smartwatch. Wordt hier niet binnen 30 seconde op gereageerd, dan stuurt de smartwatch automatisch een SOS-melding met locatie naar vooraf ingevoerde contacten.

Wat zijn geschikte kinder smartwatches met GPS?

In de zoektocht naar een geschikte kinder smartwatch met GPS spelen meer factoren een rol. Wij adviseren een smartwatch met GPS-functie i.c.m. SOS-knop en spy-functie. Met behulp van een SOS-knop kan een kind direct hulp inschakelen met één druk op de knop, en de ‘spy-functie’ is ideaal als je in geval van nood de omgeving wilt afluisteren.

Veelgestelde vragen 

Kan ik GPS gebruiken zonder Wi-Fi, bluetooth of 4G?
Er is geen data of internetverbinding nodig voor het gebruikmaken van GPS. Neem bijvoorbeeld het navigatiesysteem van je auto, deze functioneert ook zonder internetverbinding omdat het voorgeladen kaarten ook offline kan gebruiken.

Zijn GPS-smartwatches nauwkeuriger ?
Smartphone fabrikanten leggen geen focus op de nauwkeurigheid van navigeren en locatiebepaling. Daarom zijn (met name) de nieuwste smartwatches nauwkeuriger in het meten van onder andere: snelheid, tempo en afstand.

Heb je GPS-smartwatch nodig tijdens het hardlopen?
Nee, je kunt ook een GPS-app op je smartphone downloaden. Echter, een sporthorloge met GPS levert gebruikersgemak, motiveert en voorkomt dat je smartphone op het asfalt terechtkomt.